Berättarkonst för ledare

Admin bar avatar
Betyg
1,495.00 kr

Har du någon gång suttit med på, eller till och med lett, ett oinspirerat möte? Har du lyssnat halvhjärtat på genomgångar och planer, någon som maler på och inte märker att typ ingen lyssnar. Har du själv försökt förklara, berätta, få fram din poäng, men vet egentligen inte om det du sa landade i den eller de du pratade med?

Ibland lägger vi ut arbetet med att ta fram och kommunicera vår verksamhets vision på en extern byrå och resultatet blir både snyggt och slagkraftigt. Förhoppningsvis är ledningsgruppen involverad och har processat och gjort visionen till sin. Resultatet visas sedan för resten av cheferna och medarbetarna, som dessvärre ofta får svårt att på djupet ta till sig budskapet, även om det är snyggt gjort.

I den här kursen föreslår vi ett annat förhållningssätt till visionsarbete där framgången  är att hålla berättelsen levande genom ständigt pågående samtal i vardagen.

Att berätta så att det man säger når utanför dig själv och in i den andre, är en konst. Ett förhållningssätt, en färdighet, en dimension i ledarskapet, som det går att bli medveten om och genom det, är möjligt att utveckla och träna upp.

Det handlar inte om retorik. Inte om att hålla tal så skickligt som möjligt. Det handlar om att mötas. Om att dela med sig och om att lyssna. Det är om den berättarkonsten den här kursen handlar.

 En kurs som ger dig insikter i berättelsen och berättandets värde och funktion för dig som ledare. Genom berättelsen skapar vi människor insikter och sammanhang som fakta och statistik inte kan. Den som besitter berättandets konst äger en superkraft.

Den här kursen syftar till att öppna dina ögon för berättandets potential. Kursen vill inspirera dig att utveckla den lyssnande, inkännande berättaren inom dig. En god berättare skapar magi i sina möten genom att både dela med sig på ett sätt som fångar och inspirerar samtidigt som hon eller han besitter lyssnandets och inkännandets konst. Välkommen att utforska vad som händer då du låter berättelsens skaparkraft flöda inom och igenom dig.

Kursen vänder sig främst till dig som är ledare eller jobbar inom HR. Omfattningen är 1 heldag. Priset per deltagare är 1495:- (inkl moms för privatpersoner, exkl moms för företag). Betalning kan ske med PayPal (betalkort). Ett företag kan beställa kursen för ett flertal deltagare och erhålla faktura. Beställning görs till carina@protalent.se Behörighet och inloggning till kursen mailas till deltagarna. 

Kursfunktioner

  • Kapitel 26
  • Frågor 1
  • Längd 8 timmar
  • Nivå Grundläggande
  • Språk Svenska
  • Deltagare 1
  • Certifikat Ja
Kommunikatör, skribent och kreatör som delar min tid mellan Fyrbodals kommunalförbund och Talent management-företaget ProTalent. Dessutom är färg, form och ord i ett fritt och kreativt skapande en viktig del av tillvaron. Vare sig jag engagerar mig i arbetet eller i skapandet vill jag göra det så äkta och innerligt jag kan. Det blir liksom bäst så!

Omdömen

Genomsnittligt betyg

0
0 betyg

Detaljerat betyg

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
1,495.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish
sv_SESwedish