Strukturerad beteendeintervju

Admin bar avatar
Betyg
1,495.00 kr

En rekrytering – att välkomna en ny medarbetare – är en stor och viktig sak för alla organisationer.

Personen ska både bidra till att kärnverksamheten snurrar på, men också övergripande vara en del i att bygga önskvärd kultur och underlätta för affärsplanens genomförande. Blir det rätt så blir det väldigt bra. Blir det fel så blir det jobbigt och dyrt, både ekonomiskt och psykiskt, på kort och lång sikt.

Men självklart ska det bli rätt. Det är därför vi behöver öka vår medvetenhet om tillförlitliga rekryteringsmetoder och höja vår kunskap om hur man genomför en intervju som leder till att man väljer klokt. Att mötas och samtala är den mest använda metoden genom tiderna! Men hur vet vi att frågorna vi ställer verkligen fångar det vi avser att mäta? Det som faktiskt är avgörande för leverans i tjänsten. Hur påverkar vi som intervjuare själva resultatet? Blir frågorna olika beroende på vem som ställer dem och riskerar bedömningen att bli subjektiv?

Det är den mer objektiva och vetenskapligt tillförlitliga metoden
Strukturerad beteendeintervju– som vi fördjupar oss i här. Även om namnet är en tungvrickare, så är metoden enkel, logisk och framförallt, träffsäker.

Du lär dig hur du får fram konkret och tillförlitlig information om hur en sökande agerar i situationer som är kritiska för en tjänst. Tips ges i hur du blir mer effektiv och träffsäker som intervjuare. Detta är en strukturerad form av beteendeintervju som bättre förutsäger framtida arbetsprestation än den traditionella djupintervjun och gör det lättare att jämföra sökande med varandra.

 

 

Kursen vänder sig främst till dig som är rekryterande chef eller jobbar inom HR, men passar även bra för för dig som är fackligt ombud och deltar i anställningsintervjuer. Omfattningen är 1 heldag. Priset per deltagare är 1495:- (inkl moms för privatpersoner, exkl moms för företag). Betalning kan ske med PayPal (betalkort). Ett företag kan beställa kursen för ett flertal deltagare och erhålla faktura. Beställning görs till carina@protalent.se Behörighet och inloggning till kursen mailas till deltagarna. 

Kursfunktioner

  • Kapitel 20
  • Frågor 1
  • Längd 1 heldag
  • Nivå Grundläggande
  • Språk Svenska
  • Deltagare 1
  • Certifikat Själv
Rekryterings-och managementkonsult. Ägare av ProTalent AB. Återförsäljare i Sverige av Hogan Assessment Systems genom den nordiska distributören A&D Resources.

Omdömen

Genomsnittligt betyg

5
Betyg

Detaljerat betyg

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
1,495.00 kr
sv_SESwedish
sv_SESwedish